miercuri, 29 iunie 2016

Cum fura medicii (varianta"Recomandarea prieteneasca")

Vi s-a intamplat ca medicul care va face o trimitere (analize, medicamante, radiografii, consultatii) sa va spuna: "Mergeti la "X" . Doar in ei am incredere!" ?



Ei bine, asta inseamna ca ati cazut in caracatita  spagilor (ma rog, bonificatiilor). Un medic trimite toti pacientii la o alta unitate sanitara, iar aceasta se recompenseaza cu un procent (de regula 10 - 15 %) din contravaloarea banilor platiti de dvs (sau, dupa caz CJAS).

Si mai inseamna, ca cel care v-a trimis, nu da doi bani pe dvs, sanatatea dvs, spaga dvs si rezultatele dvs (oricat de  " din burta " ar fi), ci il itereseaza strict comisionul. Pentru ca... laboratoarele de analize  medicale sau radiologie, cabinetele bune, nu au nevoie sa ofere comision. Ele ofera calitate. GRATIS! Dar, unor medici, daca lor nu le iese nimic in plus, nu le convine....


Un caz recent, care m-a frapat prin nivelul sau, este cazul prof.dr. Kun Imre din Targu Mures. Profesor universitar! Preparator de doctoranzi. Rusinos cand un profesor universitar, sef de clinica, preparator de doctoranzi se preteaza la a avea genul acesta de relatii contr comision cu orice  laborator din lume. Rusinos si penibil in acelasi timp.....



Acum intelegem de ce si RENAR-ul a sarit la tzata laboratoarelor sa mai piste si el ceva



PS -  ramane valabila povestea cu spaga data direct de pacient medicului.

joi, 9 iunie 2016

HDL -colesterol si o Intrebare: Gandeste, totusi, cineva, acolo la RENAR?????

... si ma refer la tine, da, stimabile doctor in medicina Silaghi Ciprian, demn membru a si mai demne catedre de (atentie!) biochimie a UMG -Cluj Napoca!

 Si da, si la tine, madam Filipiuc Sivia, alt doctorand in medicina, dar de la Iasi!

     Ca de medici ordinari, gen Duma Letitia Hil De Gard, sau de un rahatel de biolog sau chimist, nici nu ami poate fi vorba ca ar fi o sansa ca pricepe omu' ceva.

    Ce nu am nimic, este cu inginerii. Fie ei si pompieri. Oamenii astia se pricep la cifre si e ok. Nu pricep medicina, si , probabil, asteptau medicii sa-i corecteze. In special cei cu doctoratul luat la biochimie.

    Pentru ca intrebarea mea e: Ati auzit de HDL-colesterol? Stiti ce inseamna?   Atunci de ce evaluati si VALIDATI si puneti sub sigla   aia a coruptiei si incompetentei acel colesterol, numit, ca sa priceapa si cei cu singur neuron "colesterolul bun"!!!!!!

Cum le-ati validat, cand valorile (iar atentie!) normale erau in jurul valorii de 60 iar (aici, mega atentie) cele patologice (adica rele, bolnave, ce sunt un semn de  boala) sunt in jurul valorii de 100 (ok, daca tineti la unitaea de masura, mg/dl, ser).

Stiti macar, asa, cat vecina pensionara de la parter, ca valorile HDL trebuie sa fie cat mai mari, ca se incurajeaza cresterea acestei fractiuni de grasime pentru ca aceasta, doamnelor si domnior evaluatori, NU SE DEPUNE1      NU PROVOACA PLACA DE ATEROM -> INFARCT.

De aceea e "bun". Nu la gust, si la efect. Ori, in momentul in care, admiti ca valoarea de 100 e rea si trebuie scazuta la 60, inseamna ca habar nu ai ce e aia MEDICINA si ca esti doar un hartogar ordinar. Si un colector de spaga. Pentru ca, despre calitate, nici macar nu poate fi vorba. Ok, 60 e inca o valoare acceptabila, problema e logica criminala de a incuraja un om sa-si sscada fractiunea.




Iar acum, daca nu ati priceput in vorbe, va voi explica, ca pentru copii (vedeti, sunt materiale promotionale educative pentru copii. In concluzie, stiti mai putin decat un pici). Apropo, stiti cum se numeste un adult care are nivelul de gandire al unui copil?....mda....asa ma gandeam si eu




Surse foto: http://build-muscle-101.com/hdl-cholesterol/; http://www.shrinkinguy.com/blog/how-healthy-is-your-blood; http://www.sparkpeople.com/resource/slideshow.asp?show=50