marți, 1 martie 2016

Ce anume ii legitimeaza pe evaluatorii RENAR sa evalueze calitatea?

... doar intreb...

ca sa aiba dreptul sa lucreze intr-un laborator de analize medicale, un medic are nevoie de 11 ani de pregatire.

Un biolog, de 7 ani (mai nou, de cand cu masteratul)

Un chimist, tot 7 ani.

...un evaluator RENAR -  de 3 ZILE !!!!!

Pentru ca atat dureaza un curs al calitatii.


Ok, puteti spune "Ce nevoie mai are un om de multe  cursuri, daca anterior, el a avut o pregatire  deosebita, care sa-i permita sa vina  be like " o comise de la Bucuresti, care evalueaza calitatea labortatorului"?

Pai...problema e.... care pregatire? Despre ce  lauri in domeniul de baza discutam noi? (background, cum le place lor sa spuna. Ca de, romana e pentru tzereani). Chiar asa, in Romania, ajung Evaluatori Sef  in calitate  tot felul  de no name de care, dupa ce ai trecut  de tablita pe care scrie numele strazii pe care locuiesc, n-a mai auzit nimeni???

Hai sa ne uitam un pic mai atent. Incepem cu primul evaluator (in ordine alfabetica)

Andrita Marioara- daca despre ea este vorba, o aparitie la institutul ANIMAL, si una in cartea de telefoane






Arcip Nina Elena - un CUI. Dai click pe el...nimic.....cine a evaluat psiologic aceasta persoana, pentru a stii daca in antecedente nu are cateva rateuri la admiterea la medicina, iar, dupa ce s-a consolat cu  facultatea de biologie, acum freamata de placere sa colinde laboratoarele si sa puna  medicii sa stea drepti in fata ei. Ca sa nu spun, ca prin unele municipii, medicii nu sunt doar medici, mai sunt si profesori universitari. Asta da, razbunare!



nu-i nimic, mergem  mai departe. Avasiloaiei Lucia

- Cateva conturi Fb, poate a ei, poate nu (de regula, fiind persoane "serioase" , evaluatorii nu au conturi Fb. Cred si eu. Oricum nu pot posta petrecerile la care iau parte seara de seara). Si un cont Google + ....mda



- plini de speranta, trecem la Boboc Camelia...si gasim, din nou, nimic.


aceastia sunt primii patru membrii ai "comisiei de experti" ce migreaza asemeni unor nomazi prin tara, mancand si band pe banii patronatelor si dandu-si aere de profesionisti.


A da, si daca vreti sa-mi spuneti ca Toacse, a reusit cumva sa  scrie o carte despre validarea metodelor, ce sa spun? Doua formule, nici acelea descoperite sau demonstrate de ea, asta da, mare  activitate stiintifica. 

Nu vad doctorate, carti scrise (mai, si Becali a reusit sa scrie ceva, si e vai de capul lui), participari la simpozioane, congrese, etc. Nimic! Pentru ca nimic este ceea ce fac ei. Cam tot atata valoreaza!   ......zic

Un comentariu: