sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Europa, un continent al mintilor adormite aka Je suis idiot

     L-am privit ieri (27.11.2015) pe presedintele Frantei la ceremonie. Cam 15 secunde. Mai mult nu m-a interesat.  Nu am timp sa ascult platitudini scrise pentru  a bifa o participare la o ceremonie.  Am auzit o filosofie a formei fara fond.

   Si culmea, spre  surprinderea mea, nimeni, dar, nimeni nu s-a revoltat, nimeni nu i-a cerut sa plece, asa cum a plecat de  pe stadion, nimeni  a strigat cerandu-i demisia !  Sunt chiar singura care a sesizat ca omul repeta aceleasi cuvinte pe care le-a rostit in ianuarie? Sa declari doliu national de doua ori intr-un an si sa apari  cu o mina grava spunand ca  nu vei tolera asa ceva, mi se pare atitudinea unuia care, in  cel mai bun caz, nu si-a baut cafeaua de dimineata si nu stie ce vorbeste. Iar cei ce-l ascultau  cu respect, cam la fel. Cum sa stai sa asculti aceleasi promisiuni,  a doua oara? Omul ti-a mai prmois o data, si...rezultatul a fost sangeros.  Si cine e cel care a insangerat Franta? Un gainar!!! Nu cumva sa credeti ca era un geniu malefic. Nu. Era un om destul de limitat ca inteligenta, care, atata a inteles el ca trebuie sa faca in viata lui. Si i-a reusit!

   Iar presedintele  Frantei, care, asemeni unui sobolan, a parasit primul corabia in pericol (recte, stadionul la portile caruia  explodau bombe) si i-a lasat pe toti acolo balta. Ce, nu avea cine sa-i ia locul in cazul in care era ranit, dar ramanea, eroic, langa toti acei suporteri? Asta a fost singura lui grija? Sa o stearga englezeste? Nici macar n-a trimis cateva elicoptere cu soldati, ca sa ii apere pe oamenii aia? Ca doar e conducatorul armatei! Macar, fostul nostru presedinte, fiind marinar, ar fi stiut: capitanul paraseste  ULTIMUL corabia! (Multumesc lui Dumnezeu  ca in Romania, n-a fost cazul,  sa si punem in practica acest motto).



   A doua zi, nici macar nu si-a dat demisia, ca reactie la esecul de dimensiuni epopeice in   protejarea Frantei,  asa cum a promis dupa tragedia inceputa in redactia  Charlie Hebdo si trecuta prin randul politistilor, iudeilor.



    O dara de sange ce trece prin Franta si pe care presedintele nu si-o asuma. Atata disperare sa stai la ciolan, n-am vazut nici macar la noi!

   Veti spune, poate, ca gresesc. Ca presedintele  s-a razbunat crunt si a trimis  bombardierele deasupra Syriei. Ei da, si?  Crede cineva ca in felul acesta s-a rezolvat problema? Doar asa-zis-ul creier  (cat o nuca, de altfel) care a pus la cale atentatele, locuia in Europa. Nu in Syria. Daca el a calatorit  spre Syria pentru o instruire, a plecat, dupa ce a luat acea decizie fatala aici, in Europa. Aici a  suferit omul sau si-a pierdut mintile sau orice altceva l-a determinat sa fie fundamentalist. S-a intamplat aici, in Europa. In Syria a gasit doar "uneltele" prin care si-a manifestat sentimentele astea ciudate, criminale.

     La fel de penibila e  si rejectia  refugiatilor.  Atata l-a dus mintea pe presedintele asta, al Frantei. Ca mai bine pastram  musulmanii cu acte, asemeni lui  Abdelhamid Abaaoud si  ii trimitem inapoi  pe disperatii ce fug  din calea  ororilor unui razboi cu decapitari, glante si bombe, care, majoritatea,  nu vor decat sa  scape cu vitata.
      Destept tipu' asta, hollande!     

    Ii reprezinta perfect pe toate acele creiere adormite ce inca nu au realizat, ca marsaluid pe strazile Parisului, ori postand steaguri pe internet, ori tinand  discursuri  de  tip blablabal, nu inseamna ca  ai eradicat terorismul. Nici nu ti-a aparut ca prin farmec o aura protectoare. Ci, doar te-ai autocondamnat sa fii, poate, urmatoarea victima.

Monsieur hollande, tu es pathétique....







Surcse foto:
http://www.engadget.com/2015/01/09/charlie-hebdo-freedom/
https://www.facebook.com/fortafyfans/photos/pb.513404865420527.-2207520000.1448704534./1122180021209672/?type=3&theater

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu