luni, 28 decembrie 2015

Inchideti o data plosnita aia numita RENAR...

  ....aud telenovele despre cum dispar banii din sitemului sanitar, si nu numai.  S-ar putea sa fie adevarate, nu le pot contesta, pentru ca nu am fost acolo sa stiu adevarul.

     Ce stiu insa sigur, este ca si statul fura enorm (n.b. ENORM) din sistemul sanitar. Nu stiu unde ajung acei bani. Dar stiu cine ii colecteaza.  O plosnitza numita RENAR.
 

RENAR

O sigla a furtului fara jena din banii sanatatii! Din contributiile CAS.


      Aceasta e sigla lor, care ar trebui sa va dea incredere. In realitate, e un mastodont ce a pus monopol pe enorm de multe laboratoare de etalonare, medicale, controale externe, etc. Sub nume de redevente. Sa va spun ca au acreditat calitativ laboratoare care nu exista? Nu m-ati crede! Dar, DNA, la un audit, le-ar descoperi...poate.

   Un amalgam de femei divortzate, care, nefiind protejate de statul roman, ca familie monoparentala se dedau la cele mai josnice  falsuri, doar pentru a lua o spaga...un batalion de barbati cu probleme hormonale pe care si le rezolva pe ici pe colo.
                                                   

   Stiti ca pe site-ul lor oficial apare informatia: cine doreste acreditare RENAR, trebuie sa asigure transport cu avionul, sau la cls I cu trenul, cazarea si masa (a se citi mici fieste, pentru ca orice patron incearca sa-i faca sa se simta bine) ! Ei o duc boiereste oficial, pe baza patronatului. Va simtiti bine, plosnitelor?

   Apoi, tot legal, si tot de pe site, se poate observa, ei isi iau asa numitele redevente ( a se citi cota parte) din activitatea acreditata. 

Statul fura patronatul...ca de obicei.


Stergeti dracului monopolul RENAR-ului...... 



Luatine-ne plosnitele astea spagare de pe cap!




      Cum isi justifica RENAR-ul saltul de la controlul unor analizoare de bichimie la sufocarea intregii tari? Doar pentru ca au aparut cateva standarde ISO EU pe care le folosesc drept scut al delapidarii? Orice  om a fost in EU si stie ca standardele nu sufoca acolo. Lasa privatul sa se dezvolte. Doar aici, ei au devenit niste  parveniti cu acelesi obiceiuri si instincte ca cele ale vatafilor de pe fermele cu sclavi. 

Madam kovesi, nu poti face eceva chiar si daca nu ai ordin de sus si sa verificati plosnitele ce detin monopol national?

Alte surse utile: certificatele OTDM -date toate intr-o saptamana, pentru toata tara. In realitate, s-au dat certificate OTDM fara deplasare la fata locului. Deplasarea  a fost cateva luni mai tarziu. Dar taxa s-a platit intr-o saptamana. Iar certificatele, s-au dat dupa acitarea taxei. Institutie de stat.

- taxa de 2ooo lei (RON) pentru a verifica un dosar facut de client. CAS doar se uita. Si e taxa la stat.... paltita de ptivat

- taxa cumparare standard ISO 15189 - obligatorie, desigur, pentru care primesti o traducere groaznica, efectuata de ASRO - alta capusa

- sediile BRML (acreditate RENAR) care nu au etalon pentru etalonare...ca sa nu mai spun, ca un aparat cu 30 de parametrii, dar etalonat pe 4 parametrii, nu mi se pare ok. Si nici aparatele stricate, tot etalonate! ...inca o  institutie de stat,  inca o taxa

Sursa foto: google.ro/maps; renar.ro





           

marți, 22 decembrie 2015

Kovesi, marioneta USA...do i rellay have to admire her????????? give me some indian mushroom, please, to get high and brainless

...n-ai ce admira la ea...dar ai ce admira la SUA pentru ca ne poarta de grija



sursa foto: http://www.expunere.com/kovesi-anunta-tinta-prioritara-a-dna-fondurile-europene-nume-mari-urmeaza-sa-cada.html


ca asa se cade...nu cumva sa piada un penny cel ce a facut poza

Mura'n gura.... (No Society Wants You To Become Wise)


.... mai explicit de atat nu cred ca se poate...


 "Nu uita ca tara te vrea prost"





Diferente (Primaria Iasi vs PrimariaTargu Mures)




.... cica, in Iasi, obtinerea unei autorizatii pentru o firma luminoasa dureaza 1 saptamana.


In Targu Mures, aceeasi autorizatie se obtine in 6 luni.

     Tema de casa: calculati diferenta de venituri la bugetul local intre o primarie care taxeza cu 6 luni mai repede un obiect taxabil.



Puncte de plecare pentru observarea altor diferente:


http://www.primaria-iasi.ro/content.aspx?lang=RO&item=1653


http://tirgumures.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=436:acte-necesare-si-fomulare-tipizate&catid=78:formulare-tipizate&Itemid=291&lang=ro

vineri, 18 decembrie 2015

Si, pana la urma...cine vrea Ardealul ?

   o da, raspunsul e simplu: ungurii !...huoooo


Intrebare: sunteti siguri? Sau, mai exact, care unguri?

     Cum care unguri? Ungurii!...pai, nu-i chiar asa.

       Ungurii din Ardeal, doresc sa para ca o autonomie, in care ei sa fie  totusi,  casta de elita a enclavei, ar fi in avantajul Romaniei, comparativ cu pierderea totala a teritoriului.

     Cum o fi cu Ungaria? Aici, lucrurile sunt un pic altfel. Ungaria nu poate, si ei stiu asta, sa preia Ardealul. De ce? Pentru ca e plin de romani. Ungaria nu ar putea face fata unei minoritati atat de numeroase. Ganditi-va un pic.....partide romanesti in parlamentul ungar, partide care, probabil, ar fi exact acel "ic" ce  ajuta  polul stang sau drept al politicii sa treaca din opozitie la puteere, sau invers, in functie de aliante. Echivalentul udmr-ului mioritic. Notificari bilingve in mai tot Ardealul, ceea ce ar fi cam in o treime din Ungaria. In timp, inversarea procentajului etnici, traditia familiilor maghiare fiind  de a avea un copil versus romani care prefera doi, mai nou trei copii.

    Pe scurt, ar fi o Ungarie romanizata...vor ei asa ceva?... ma indoiesc.

   Ce vor totusi ardelenii, si aici se includ ambele etnii, e desprinderea de Bucuresti. Ne-am suprasaturat de incompetenta  cu care capitala genereaza legi, cutume, obiceiuri  ce trag in jos tara. Un miticism pe care noi nu-l mai dorim sa ne reprezinte. Aceasta e  dorinta ardelenilor. Autonomia. Nuanta? Romanii vor egalitate intre etnii, ungurii vor o selectare pe caste, asemeni vremurilor imperiale.


   Concluzie?  Cei ce spun ca ungurii vor sa fure Ardealul, fie nu stiu ce vorbesc, fie vor sa mute atentia noastra de la problemele reale ale tarii, cum ar fi coruptia, incompetenta atat a administratiei centrale, cat si, mare parte, a administratiilor locale ("manipulatori, care va sa zica, mon cher").
 

surse foto: wordpress.com; gandeste.org; nationalisti.ro;



luni, 14 decembrie 2015

Pentru euro-optimisti... niste cretini cu acte in regula

Cristi Tepes, jurnalist la TVR1, a declarat de curând la radio: ”Norvegia rapește copii in mod obișnuit; copiii sunt plasați la familii de homosexuali si pedofili; cine indraznește să protesteze face închisoare sau cură la psihiatrie” Cristi Tepes tocmai s-a întors din Norvegia unde arealizat un material despre familia Budnariu, căreia Protectia Copilului din Norvegia i-a răpit copiii pe motiv că părinții ar fi prea creștini. Lui Cristi Tepes i-a fost suspendat blogul wordpress. Cristi Tepes a murit ieri in urma unui atac de cord.



PS - sa se odihneasca in pace ...

luni, 7 decembrie 2015

Piocianicul (puroiul) , sau mai pe scurt, jegul, spitalelor din Romania

...Piocianicul, pana la urma, o bacterie simpatica, de un verde superb si singurul germene ce in cultura nu pute de-ti intoarce nasul pe dos (aduce a miros de salcam in floare), este totusi, de evitat  ca "animal de companie".



   Nu, nu e de tinut pe-aproape, in special atunci cand avem o rana pe corp. Pentru ca are un prost obicei, si anume, acela de a ne coloniza si de a refuza sa plece. Ca argument, isi foloseste rezistenta s-a innascuta la numeroase antibiotice. Greu cu el.

   Unde il puteti gasi pe acest mititel vrajmas? Pai, din pacate, in mai toate spitalele de pe la noi. Si, cam peste tot unde e mizerie. Murdarie in spitale,?....veti intreba voi, amintindu-va de medicii cu echipamente impecabile, de ustensilele de unica folosinta. Mda, murdarie in  spitale. Trecem peste acele bombe in care, daca  ne amintim de proverbul " omul sfinteste locul" (hmmm, uite ca e a doua oara cand folosesc acest proverb), ne dam seama ca  medicii din acea unitate nu au nimic sfant. Hai sa fim macar o data cinstiti si s-o spunem pe fata. Oricat de saraca ar fi zona in care  e spitalul, chiar nu s-a internat nici un zugrav? Nici un inginer constructor? Acel medic, in cazul in car a primit un plic, a preferat sa ia plicul in loc sa-i spuna  pacientului care incearca sa-si arate recunostinta "Zugraveste si tu holul asta, cu echipa ta. Ne-ar prinde tuturor bine"? Cred ca raspunsul e evident.

   Bun, si daca am trecut peste spitalele ce arata de un milion mai mizerabil ca lagarele de la Auschwitz (acelea sunt la stanta, va asigur!) sa trecem la mega-giga-milioane-de-paftale-centre medicale universitare, judetene, etc. Acele spitale ce iti trimit periodic cate o stire despre cat de avansate sunt. Or fi, nu spun nu. Dar, daca te duci la baie pe acolo, gasesti aceleasi grupuri sanitare mizerabile ca peste tot. Traznind a mizerie si mucegai. Clor?  Rar. Iar de acolo, microbii, pe papucii bolnavilor si a  angajatilor, se imprastie peste tot. De ce? Raspunsul nu e chiar atat de dificil de gasit. Veti spune ca nu sunt bani. Nah, gresit! Chiar daca sunt bani, acestia se dau pe achizitionarea unor aparaturi noi, a unor gresii noi, tarchete, etc. Cine da bani pe dezimfectante? Ok, sa zicem ca cineva si-a adus aminte si de faptul ca intr-un spital trebuie folosite substante speciale pentru a omori microbii din sali, etc si le-a  achizitionat. Ei si? Credeti cumva ca un profesor universitar se va ocupa de efectuarea curateniei? O va indica o dat, si cu asta basta, bifata ramane. Sau, poate credeti ca o va face o  asistenta cu experienta ? Grasiti din nou! O va face fie cea mai noua si mai neexperiemtata infirmiera, singura sau cu cea mai noua si  la fel de nestiutoare asistenta angajata! Astfel incat, desi legea  spune ca aceasta igiennizare trebuie nu numai efectuata, dar si testata pentru a ne asigura de  eficienta ei, in realitate,lucrurile acestea nu se intampla. Epidemiologii, ba nu au medii, ba, chiar daca descopera pe Dl. Piocianic,  si-i anunta prezenta, tot ceea ce se intampla e ridicarea din umeri a  neputinta a medicului sef de sectie.

     Ridicare din  umeri care nu-i va reinvia pe mortii de septicemie din multlaudatele spitale universitare. Pentru ca nimeni, dar nimeni, n-a dorit sa aiba o teza de doctorat intitulata " Mi-am facut curat in sectie".