vineri, 18 decembrie 2015

Si, pana la urma...cine vrea Ardealul ?

   o da, raspunsul e simplu: ungurii !...huoooo


Intrebare: sunteti siguri? Sau, mai exact, care unguri?

     Cum care unguri? Ungurii!...pai, nu-i chiar asa.

       Ungurii din Ardeal, doresc sa para ca o autonomie, in care ei sa fie  totusi,  casta de elita a enclavei, ar fi in avantajul Romaniei, comparativ cu pierderea totala a teritoriului.

     Cum o fi cu Ungaria? Aici, lucrurile sunt un pic altfel. Ungaria nu poate, si ei stiu asta, sa preia Ardealul. De ce? Pentru ca e plin de romani. Ungaria nu ar putea face fata unei minoritati atat de numeroase. Ganditi-va un pic.....partide romanesti in parlamentul ungar, partide care, probabil, ar fi exact acel "ic" ce  ajuta  polul stang sau drept al politicii sa treaca din opozitie la puteere, sau invers, in functie de aliante. Echivalentul udmr-ului mioritic. Notificari bilingve in mai tot Ardealul, ceea ce ar fi cam in o treime din Ungaria. In timp, inversarea procentajului etnici, traditia familiilor maghiare fiind  de a avea un copil versus romani care prefera doi, mai nou trei copii.

    Pe scurt, ar fi o Ungarie romanizata...vor ei asa ceva?... ma indoiesc.

   Ce vor totusi ardelenii, si aici se includ ambele etnii, e desprinderea de Bucuresti. Ne-am suprasaturat de incompetenta  cu care capitala genereaza legi, cutume, obiceiuri  ce trag in jos tara. Un miticism pe care noi nu-l mai dorim sa ne reprezinte. Aceasta e  dorinta ardelenilor. Autonomia. Nuanta? Romanii vor egalitate intre etnii, ungurii vor o selectare pe caste, asemeni vremurilor imperiale.


   Concluzie?  Cei ce spun ca ungurii vor sa fure Ardealul, fie nu stiu ce vorbesc, fie vor sa mute atentia noastra de la problemele reale ale tarii, cum ar fi coruptia, incompetenta atat a administratiei centrale, cat si, mare parte, a administratiilor locale ("manipulatori, care va sa zica, mon cher").
 

surse foto: wordpress.com; gandeste.org; nationalisti.ro;



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu