marți, 22 martie 2016

Una din partile proaste ale sistemului de invatamant romanesc

...poate ca ar fi trebuit sa spun "slabe"; dar daca lor nu le pasa ca se fac de rusine, noi, de ce am fi mai educati decat insusi Ministerul Educatiei?

   In fine, ideea e ca, desi monocefalitatea unui sistem presupune  realizarea conexiunilor intre subunitati, in Romania, monocefalitatea reprezinta strict " un cap-un gand". Asa se faca ca toate catedrele, au acelasi orar impus "de sus". Toate materiile dau tezele in aceeasi perioada, testele, perioadele de predare coincid. Nimeni nu are voie sa faca module, toti fac acelasi sistem in acelasi ritm. 

   Concluzia ar fi ca, in scoli, sunt saptamani in care zilnic se dau 1-2 teste. Se pot pregati copii de pe o zi pe alta, tinand cond ca exista si familii care, observand apartenenta la o alta epoca a sportului promovat de scoala romaneasca, prefera un club privat, unde copii/adolescentii pot  face un sport cu adevarat si chiar pot spera la performanta.  Ca sa nu spunem de meditatiile la materiile de examene, materia si modul de predare la clasa fiind NATIONAL insuficiente.

   Da, putem descrie invatamantul romanesc asemeni unei insuficiente si a unei mediocritati cu acoperire nationala, exceptiile fiind  elevi pregatiti in privat, pe banii parintilor. Ma rog, sunt si copii care au parinte profesor, etc. Dar, tot pregatire privata, individuala este......zic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu