luni, 5 decembrie 2016

Cu gandul din nou la Ardeal (seria: Cine a fost mai intai, oul sau gaina?)

    Nu ca m-ar preocupa in mod deosebit subiectul, dar, privind la o fotografie legata de  manastirea  Comana, ideea de masacru m-a dus cu gandul si la localnica si eterna intrebare : Cine a  fost mai intai in Ardeal? Romanii sau ungurii?

...realizez ca in mod simplu si firesc, atunci cand te gandesti la un popor migrator ce si-a facut o faima mondiala  din cruzimea dusa dincolo de extrem (vorbim totusi de hunii lui Attila. S'or da actualii unguri mari cetateni europeni, educati si diplomati, dar, in momentul descalecarii hunilor pe aceste meleaguri, ei erau spaima Asiei si a Europei la un loc), este simplu si firesc sa te gandesti ca in momentul in care au dorit sa se stabileasca intr-un loc anume, primul lucru a fost sa decimeze populatia locala.

Ce altceva sa fii facut?
Sa-i fi rugat frumos pe romani sa plece?

Si, hai sa presupunem, ca prin absurd,  hoarda huna  nu a negociat cu sabia ci a solicitat, elegant si diplomatic, plecarea bastinasilor..... aveai curajul sa spui "Nu"?

Manastirea Comana
Pentru ca, un pamant atat de frumos si bogat precum Ardealul, sa fi fost pustiu si nelocuit, eu asta nu cred!

miercuri, 19 octombrie 2016

Giardia si RENAR-ul. (un parazit mic cu o problema mare)... din capitolul " Stavilirea prostiei, o misiune imposibila"

... are peste 70 de ani si apare ingrijorata...o intreb de ce... imi raspunde: "Am chisti Giardia lamblia iar medicul de  familie mi-a scris reteta cu un medicament ce  nu are efect pe chistii Giardia"...o intreb de unde stie si-mi spune ca a citit prospectul

Repet, are peste 70 de ani...si  nu e chimista, biofizician, medic sanepidist, asistent UMF biochimie si alti ratalai  cu pafta...e doar o batranica  ingrijorata....


si-mi fac timp si-i tin un curs de Parazitolgie...din care sa  rezulte ca medicamentul e pentru formele de parazit din organism (forme vegetative) si nu pentru cele pe cale de eliminare (chisti)


L-a  sfarsit imi cere voie sa ma sarute.... pentru ca in sfarsit, cineva a  avut rabdarea de a-i explica


Mersi RENAR, mersi imbecilitate!!!!!


Oh da, ce are RENAR-ul de a face cu Duador? Pai, onor' RENAR e cel care, in marea sa intelepciune, impune, impotriva dreptului de libera practica al medicilor ca diagnosticul parazitlogic sa contina, OBLIGATORIU forma in care a fost identificat parazitul (forma vegetativa, chist, adult, ou, etc) -  Ceva gen: "Pai, dom'le, chisti ai vazut, chisti scrii si pe buletinuld e analiza!"


Luati-va diplomiere si punit-le in rama..o batranica de la tara v-a dat clasa cu logica elementara..fara studii medicale!


sâmbătă, 10 septembrie 2016

dr. Lia Barna - un medic ce fura medicamentele propriilor pacienti . Cu vagonul (varianta "mana in mana cu un farmacist")

     In cazul in care numele dr. Cornelia (Lia, pentru prienteni) Barna nu va  este cunoscut, nu-i nimic. Nu cauta faima. Anonimatul ii prieste. Deoarece, e foarte ocupata cu munca. Ce anume munceste atat de asiduu? ia medicamentele pacientilor, sau cam asa ceva. In orice caz, si-a strans pana acum o rezerva de aproximativ 1 miliard de lei vechi.

Hai sa o cunoastem:

Onor, dr. Cornelia Barna -Targu Mures

si iata munca ei: 
dr. Cornelia Barna
Aspect in ansamblu



Sa  prim  mai in detaliu:
dr.  Cornelia Barna

Poate spune cineva in ce  farmacii din Mures s-au inregistrat seriile acestor medicamente? Si in ce ritm au fost ele comercializate? Ca nu orice farmacie vinde Stilnox, Quentiapina, Aryzalera, Amisulprida, etc, zi de zi cu baxul

Detaliu
 plus acesta
 puls acesta
 puls acesta
 puls acesta




....no comment.....

duminică, 7 august 2016

Cum fura medicii... (varianta "mana in mana cu un farmacist")

Simplu...vine un pacient cu trimitere de la CJAS, ii scrii o reteta simpla cu un Piramidon iar apoi, dupa ce pleaca, scrii o reteta compensata, pe numele lui. Daca se poate, cat mai scumpa. Apoi, mergi la o farmacie,  inregistrezi reteta si imparti banii  ce vor fi decontati de CJAS cu farmacista. Medicamentele cu pricina se vor vinde persoanelor cu reteta simpla.

In plus, iei si comision de la firma de medicamente, pentru ca le-ai facut vanzre. Si tu, si farmacista

vineri, 8 iulie 2016

Cum fura doctorii (varianta "Profesionistul")

...simpla si usor de depistat, aceasta varianta presupune  un doctor cu un aer profund ganditor si voce scazuta care oscileaza intre cateva boli....toate, mai mult sau mai putin cumplite...si pentru a fi siguri ca sunt sau nu, trebuie efectuate CT-uri, RMN-uri si, ati ghicit, analize...iar de aici trecem la varianta "Sfatul prietenesc" descris anterior




http://www.gettyimages.com/pictures/in-1880-women-were-upset-for-lack-of-tonnage-they-consulted-news-photo-517354680#in-1880-women-were-upset-for-lack-of-tonnage-they-consulted-doctors-picture-id517354680

miercuri, 29 iunie 2016

Cum fura medicii (varianta"Recomandarea prieteneasca")

Vi s-a intamplat ca medicul care va face o trimitere (analize, medicamante, radiografii, consultatii) sa va spuna: "Mergeti la "X" . Doar in ei am incredere!" ?



Ei bine, asta inseamna ca ati cazut in caracatita  spagilor (ma rog, bonificatiilor). Un medic trimite toti pacientii la o alta unitate sanitara, iar aceasta se recompenseaza cu un procent (de regula 10 - 15 %) din contravaloarea banilor platiti de dvs (sau, dupa caz CJAS).

Si mai inseamna, ca cel care v-a trimis, nu da doi bani pe dvs, sanatatea dvs, spaga dvs si rezultatele dvs (oricat de  " din burta " ar fi), ci il itereseaza strict comisionul. Pentru ca... laboratoarele de analize  medicale sau radiologie, cabinetele bune, nu au nevoie sa ofere comision. Ele ofera calitate. GRATIS! Dar, unor medici, daca lor nu le iese nimic in plus, nu le convine....


Un caz recent, care m-a frapat prin nivelul sau, este cazul prof.dr. Kun Imre din Targu Mures. Profesor universitar! Preparator de doctoranzi. Rusinos cand un profesor universitar, sef de clinica, preparator de doctoranzi se preteaza la a avea genul acesta de relatii contr comision cu orice  laborator din lume. Rusinos si penibil in acelasi timp.....



Acum intelegem de ce si RENAR-ul a sarit la tzata laboratoarelor sa mai piste si el ceva



PS -  ramane valabila povestea cu spaga data direct de pacient medicului.

joi, 9 iunie 2016

HDL -colesterol si o Intrebare: Gandeste, totusi, cineva, acolo la RENAR?????

... si ma refer la tine, da, stimabile doctor in medicina Silaghi Ciprian, demn membru a si mai demne catedre de (atentie!) biochimie a UMG -Cluj Napoca!

 Si da, si la tine, madam Filipiuc Sivia, alt doctorand in medicina, dar de la Iasi!

     Ca de medici ordinari, gen Duma Letitia Hil De Gard, sau de un rahatel de biolog sau chimist, nici nu ami poate fi vorba ca ar fi o sansa ca pricepe omu' ceva.

    Ce nu am nimic, este cu inginerii. Fie ei si pompieri. Oamenii astia se pricep la cifre si e ok. Nu pricep medicina, si , probabil, asteptau medicii sa-i corecteze. In special cei cu doctoratul luat la biochimie.

    Pentru ca intrebarea mea e: Ati auzit de HDL-colesterol? Stiti ce inseamna?   Atunci de ce evaluati si VALIDATI si puneti sub sigla   aia a coruptiei si incompetentei acel colesterol, numit, ca sa priceapa si cei cu singur neuron "colesterolul bun"!!!!!!

Cum le-ati validat, cand valorile (iar atentie!) normale erau in jurul valorii de 60 iar (aici, mega atentie) cele patologice (adica rele, bolnave, ce sunt un semn de  boala) sunt in jurul valorii de 100 (ok, daca tineti la unitaea de masura, mg/dl, ser).

Stiti macar, asa, cat vecina pensionara de la parter, ca valorile HDL trebuie sa fie cat mai mari, ca se incurajeaza cresterea acestei fractiuni de grasime pentru ca aceasta, doamnelor si domnior evaluatori, NU SE DEPUNE1      NU PROVOACA PLACA DE ATEROM -> INFARCT.

De aceea e "bun". Nu la gust, si la efect. Ori, in momentul in care, admiti ca valoarea de 100 e rea si trebuie scazuta la 60, inseamna ca habar nu ai ce e aia MEDICINA si ca esti doar un hartogar ordinar. Si un colector de spaga. Pentru ca, despre calitate, nici macar nu poate fi vorba. Ok, 60 e inca o valoare acceptabila, problema e logica criminala de a incuraja un om sa-si sscada fractiunea.




Iar acum, daca nu ati priceput in vorbe, va voi explica, ca pentru copii (vedeti, sunt materiale promotionale educative pentru copii. In concluzie, stiti mai putin decat un pici). Apropo, stiti cum se numeste un adult care are nivelul de gandire al unui copil?....mda....asa ma gandeam si eu




Surse foto: http://build-muscle-101.com/hdl-cholesterol/; http://www.shrinkinguy.com/blog/how-healthy-is-your-blood; http://www.sparkpeople.com/resource/slideshow.asp?show=50

luni, 23 mai 2016

Presupun ca este evident: atat certificarea ISO a producatorului cat si cea a beneficiarului, NU asigura nici o calitate

.......a se vedea cazul hexipharma si toate spitalele colaboratoare...ca sa nu spun de ditai ministerul.

Alti evaluatori spagari, care certifica si apa chioara ca fiind cu totul altceva. Campionii coruptiei, sau a idioteniei?
Caracatita furtului, escrocheriei, spagii.

duminică, 22 mai 2016

RENAR-ul si controlul intern NEGATIV pentru determinarea Rh - ului (o noua fila gen "din putul gandirii")

...Pantru ca RENAR-ul are idei putine, dar fixe, insista sa solicite cumpararea unui control intern negativ pentru grupa de sange Rh.

  Daca ar avea minima pregatire  medicala...sau macar, inteligenta, si-ar da seama, ca un ser de control ce NU contine Ac anti Rh este un , atentie, SER FIZIOLOGIC!!!!! Pentru ca asa e normal, asa e FIZIOLOGIC, sa NU ai Anticorpi anti ceva. Orice ar fi.A avea anticorpi, inseamna sa reactionezi aceva ce iti face rau . Si nu mai e serul bazal, fiziologic (apa cu sare, pentru nestiutori).

Dar...incearca sa-ti tii controlul logic, cu ser fiziologic, si te vei izbi de privirea vexata Majestatii Sale, EVALUATORL RENAR, privire in caer vei citi "Astia nimic nu stiu. Ce slab laborator!"


E o vorba "Prostul, daca nu-i fudul...parca nu e prost destul" ....stidiind trasabilitatea acestei  zicale, constat ca e vorba fie de cineva care i-a cunoscut pe cei de la RENAR, fie, e vorba de Nostradamus, care a  intuit aparitia  oligofrenilor la putere!

marți, 10 mai 2016

Lista jegosilor, sau a smecherilor - Bucurestiul- in top

Lista spitalelor cu nereguli la analiza dezinfectanților

teste laboratorMinisterul Sănătății a făcut publică, cu aprobarea Parchetului General, lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.
”Precizăm faptul că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”, se precizează în comunicatul de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătății.
Județul                  Unitatea sanitară

BUCInstitut Național de Endocrinologie Parhon 
Spital de Urgență Pantelimon 
Spital Clinic de Urgență
București
 
Institut de Pneumoftiziologie Marius Nasta 
 
Spital Sf. Stefan 
Spital Clinic de Urgență Sf. Ioan 
 
Spital Clinic Dr. Ioan Cantacuzino 
Spital de Nefrologie Carol Davila 
Spital Universitar de Urgență
ABSpital Judeţean de Urgenţă Alba Iulia 
BCSpital Judeţean de Urgenţă Bacău 
Spital Municipal de Urgență Moinești 
BVSpital Clinic de Copii Brașov 
Spital Făgăraș 
BRCentru integrat medicală paleativă 
 
CSSpital de Urgență Reșița 
 
CLSpital Orășenesc Lehliu Gară 
 
Spital Psihiatrie Săpunari 
Spital Călărași Pneumologie 
Spital de Urgență Călărași 
Spital Municipal Oltenița 
CJInstitutul Inimii „Nicole Stăncioiu” Cluj 
 
Institut Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj Napoca 
CTSpital Clinic de Pneumoftiziologie 
Spital Municipal Mangalia 
Spital Orășenesc Hârșova 
Sanatoriu Balnear și de Recuperare Techirghiol 
DJSpital Municipal Filantropia Craiova 
 
Spital Municipal Calafat 
GLSpital Clinic Județean de Urgență ” Sf. Apostol Andrei” Galai 
Spital Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați 
GJSpital Orășenesc Bumbești – Jiu 
HRSpital Municipal Gheorghieni 
ISSP OG Cuza Vodă Iași 
 
Spital clinic de psihiatrie “Socola” Iaşi 
MSSpital Județean de Urgență Targu Mures 
 
NTSpital Județean de Urgență Piatra Neamț 
OTSpital Județean Slatina 
Spital Municipal Caracal 
PHSpital Județean de Urgență Ploiești 
SMSpital Orășenesc Negrești Oaș 
SVSpital Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc 
Spital Psihiatrie Cronici Siret 
Spital Municipal Rădăuți 
Spital Orășenesc Gura Humorului 
Spital Municipal Fălticeni 
TMSC Materna Care SRL 
TLSpitalul Județean Tulcea 
 
VLSpital Municipal Drăgășani 
 
Spital Orășenesc Horezu 
 



duminică, 8 mai 2016

"Veronica, strangatoare ca furnica".... mai hoata, mai spagara...a plodit, dejectiile ei genetice putand fi admirate in cuibul casei, RENAR

ca sa nu para ca am ceva cu cinstitii si profesionistii RENAR, le dedic si o melodie.


                    "Constantine, Constantine, ti-a zis mama, tine seama...".. pentru tine, Leti, my luv

Ok, e un cover de mahala, dar, sa fim sinceri, puteam eu sa-l injosesc pe Mircea Vintila oferindu-l unor gandaci de gunoi ca cei ce misuna in RENAR???? Nop...de loc. (Cand vedeti un hoit, plin de larve de musca, mustind de  viermuiala aceea, veti reusi sa aveti imaginea corecta a tot ce inseamna RENAR. Am zis!)

sursas video: youtube (asta e pt oligo, restul omenirii deducand)

duminică, 24 aprilie 2016

Ma intreb, ce face echipa RENAR de Paste?

...voi, spuneti " Cum adica ce face? Sarbatoreste!"

...eu, intreb: "Cu cine?" ..sunteti siguri ca evaluatorii RENAR au unde  si cu cine sarbatori?


Voi pareti convinsi ca da, eu am dubii....altfel, cum explici toate evaluarile facute in week end-uri, in Duminica Floriilor (Da, am Spus Duminica Floriilor! Cine nu crede, sa ma dea in judecata, si din arhiva RENAr, vom lua dovezile care imi vor da castig de cauza  mie)... Si de Paste, ar incerca sa se lipeasca de o masa festiva, pentru ca oricum, vagauna pentru care platesc impozit sau chirie, este orice, numai casa lor nu. Tot ce vor, e sa plece de acolo, sa fie la masa, pe banii altuia.

Norocul nostru ca e liber, in mod obligatoriu de Paste, ca altfel, plosnitele alea s-ar si infiinta la cozonaci moldovenesti, drob ardelenesc sau rachie olteneasca.... pomanagii, mon cher


duminică, 17 aprilie 2016

Marian Munteanu, un flipper al zilelor noastre




Nu inteleg ce cauta sarmanul Marian Munteanu prin afisele PNL. Nu ca m-ar deranja in mod deosebit. Un corupt sau altul, pana la urma nu e mare diferenta. 

Ce ma uimeste, este, desigur, faptul ca tipu', in tinerete, batzaia un steag prin Piata Universitatii. Ok, au luat-o atunci studentii pe coaja, dar, pana la urma, pnt-cd si pnl au ajuns la putere. Si?.... zero barat. 


Apoi, M&M a devenit legionar...nationalist, tinea cu poporul, care va sa zica...i-a trecut

Acum, cand din nou, vrea sa devina liderul Bucurestilor, dar  din alt perspectiva, ce vrea de fapt? Sa ii urmeze la candidatura unui puscarias? E obsedat de ideea de a fi omul nr. 1 al Bucurestiului? A observat ca toti politicienii dezamagesc, si, si-a spus" Atunci, eu de ce nu?"

Doar intreb.....
M&M pe vremea cand batea  campii si vroia binele tarii ( ca om de dreapta)

http://www.ziaristionline.ro/2016/04/15/cornel-nistorescu-aducerea-lui-marian-munteanu-face-din-pnl-o-forta-de-luat-seama/

luni, 28 martie 2016

wowwwww... Silaghi Ciprian NicoLae...un hot ordinar

... .hai ca am mai descoperit unul....medic, cum spuneam, "asistenti universitari frustrati" (pentru cine nu cunoaste lumea medicinii, sa stiti ca a fi parte dintr-o catedra de preclinic, nu e nici o fasaiala. Toti studentii abea asteapta sa ajunga in clinici, unde sa simta pulsul medicinii). Iar titlul de asistent inseamna tipul/tipa  serviabil/a cu un zambet fals si unsuros (vezi foto, ca i-a intrat in reflex)  pe fata in timp ce deschide usa  conferentiarului sau profesorului si regleaza retroproiectorul. Eventual, schimba foliile, in timp ce  profesorul tine o dizertatie.
  In traducere...pupincuristul rabdator, care abea asteapta ca superiorul sau sa dea coltul iar el sa mai urce o treapta.

   In fine, observ ca, desi dl dr doctorand Silaghhi si-a  dedicat viata studierii "Proteinei Gla matriceala (MGP) in patologia vasculara si osteoarticulara", este, in acelasi timp EXPERT TEHNIC ( binenteles, RENAR, ca alta firma nu putea bate campii in asa hal) pe hematologie, imunologie, biochimie, microbiologie. 

   Intrebare: Unde anume a  invatat dl dr  hematologie si microbiologie??? Laboratorul clinic (de analize medicale)  e doar partial inclus in catedra de biochimie sau imunologie. De unde titlul de expert?!?!?1 

  Ok, puteti spune ca e parte dintr-un laborator privat, unde face hematologie si microbiologie. super!!!! Explicati-mi atunci, cand anume mai lucreaza efectiv, daca in prezentare se mentioneaza clar ca participa la evaluari RENAR???? Merge la facultate, e doctorand, merge la RENAR, ca e colaborator si acolo, si mai are timp si de hematologie si microbiologie intr-un laborator  clujean???? Domnu' doctor doctorand, poate ne spuneti si noua, nu cumva, sunteti trecut pe lista unui laborator privat numai asa, ca sa primeasca ei fonduri (bani, bijtari, marafeti...spuneti-le cum vreti ) mai multi de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate? Ca nu prea treceti prin laborator si nimeni nu are nevoie de dvs, dar, e nevoie de un medic pe aparat ca sa ia laboratorul cat mai multi bani de la contribuabili. Atunci, hot fiind, cum naiba mai aveti tupeul sa veniti ca evaluator al calitatii???

      O lae!  Chiar trebuie sa cred asta, sau e suficient daca ma prefac?

Zaulet Mihaela- un animatolog ajuns sef peste medici umani!!!!!!

... ce pana mea mai cauta si Zaulet Mihaela prin laboratoarele umane?????
 O fi avand CV greu pentru animatologi sau chimisti sau molecule, dar LABORATOR CLINIC UMAN NB- UMAN  am spus!) ca etalon al calitatii, nu are ce cauta. Un chimist veterinar nu are ce cauta in medicina umana!

Dumnezeule!!!
   

Letitia Hildegard Duma...un nume de copil facut c'o sluga

... "evaluand" originile diverselor nume purtate de onorabila echipa  RENAR,  observ, si nu fara oarecare amuzament, si un ciot lipit de-o floare.

  Hildegard (si ca sa nu fim rai, nu vom spune ca pare a fi numele ales de cineva care a observat ca particula "de" da bine intr-un nume. Asa ca, a ales ce avea, "de Gard"), pare a fi un  nume elevat. Letitia, e nume de taranca.

   Asocierea,  ma duce cu gandul la o relatie dintre hormonii tumultosi ai unui "domnisor" cu bucatreasa sau spalatoreasa casei sale.
Lipseste, evident, o particle  stil "von"   pentru ca penibilul sa fie  deplin


... dar, cine stie, poate ma insel...oricum, bitangii, sunt prototipul intra in tiparul celor ce vor sa parvina cu orice pret, incercand astfel sa scape de  complexul de inferioritate dat de rejectia timpurie si constanta a parintelui din clasa superioara....trist

sâmbătă, 26 martie 2016

Nu ca m-ar interesa in mod special viitorul Romaniei...

...pentru ca, oricum, e o tara fara viitor, dar,  inca ma mai  uimeste momentul in care, indiferent cine e noul tau prieten, roman, cand ajunge la destainuiri, iti spune aceleasi vorbe pe care le -ai simtit si tu pe propria piele.

  In sectorul oricarui roman, indiferent care, situatia devine tot mai grea, pe zi ce trece. Salariile, nici nu mai conteaza. tot ce poti spera e sa-ti pastrezi mintile in cap, sa poti acoperi idioteniile impuse atat de superiorii tai cat, mai ales, de pupincuristii lor, care, de obste, fiind slab pregatiti, avanseaza ca importanta sugand-o pe sub masa, dupa care, isi revarsa toate frustrarile peste cei care mai si pricep ceva din ce se intampla in comeniul respectiv....  zic si eu
foto: http://www.cugetliber.ro/stiri-economie-oamenii-de-afaceri-disperati-iata-ce-le-ar-face-viata-ceva-mai-usoara-197629

joi, 24 martie 2016

Inalta Poarta, devenita scutul crestinatatii

... ca Turcia nu parea dornica sa intre in UE, era destul de evident.

   Credeam ca e dezinteres fata de regiune. Dar...Turcia nu e dezinteresata, de fapt a devenit singura aparatoarea EFICIENTA a Europei.


   A se vedea cazul refugiatilor, pe care Turcia i-a tinut sub control cativa ani, UE fiind data peste cap in cateva zile.


Si.... Swedish man arrested in Turkey for Isis links

A photo of Mohamed Moumou, the father of arrested Abdullah Moumou and an ISIS flag unfurled in Syria Photo: US Army/TT

  Si iarasi, a se vedea cazul masacrului din Bruxelles, cand  unul din criminali este un detinut al inchisorilor turcesti...pe motiv de TERORISM. Si eliberat de UE ! Bravo UE!!!! Bravo! Meriti toti banii care ii storci din tarile componente, meritam si noi toate reprosurile voastre ca nu ne-am securizat granitele, ca etc. chiar avem de la cine invata! VA rog, faceti o data adunarea aia de premieri si presedinti profund ingrijorati si asigurati-ne inca o data ca astfel de lucruri nu se vor repeta!

   Avem inca multe de invatat de la UE, ca inca asa de tampiti ca ei nu suntem..dar, ne apropiem
 

marți, 22 martie 2016

Una din partile proaste ale sistemului de invatamant romanesc

...poate ca ar fi trebuit sa spun "slabe"; dar daca lor nu le pasa ca se fac de rusine, noi, de ce am fi mai educati decat insusi Ministerul Educatiei?

   In fine, ideea e ca, desi monocefalitatea unui sistem presupune  realizarea conexiunilor intre subunitati, in Romania, monocefalitatea reprezinta strict " un cap-un gand". Asa se faca ca toate catedrele, au acelasi orar impus "de sus". Toate materiile dau tezele in aceeasi perioada, testele, perioadele de predare coincid. Nimeni nu are voie sa faca module, toti fac acelasi sistem in acelasi ritm. 

   Concluzia ar fi ca, in scoli, sunt saptamani in care zilnic se dau 1-2 teste. Se pot pregati copii de pe o zi pe alta, tinand cond ca exista si familii care, observand apartenenta la o alta epoca a sportului promovat de scoala romaneasca, prefera un club privat, unde copii/adolescentii pot  face un sport cu adevarat si chiar pot spera la performanta.  Ca sa nu spunem de meditatiile la materiile de examene, materia si modul de predare la clasa fiind NATIONAL insuficiente.

   Da, putem descrie invatamantul romanesc asemeni unei insuficiente si a unei mediocritati cu acoperire nationala, exceptiile fiind  elevi pregatiti in privat, pe banii parintilor. Ma rog, sunt si copii care au parinte profesor, etc. Dar, tot pregatire privata, individuala este......zic

joi, 17 martie 2016

"Nefumatorule, acum te simti respectat?"

Sorin Sunshine Stanca added 4 new photos.
A intrat în vigoare legea antifumat. Ne-am pregătit din greu pentru această zi istorică.Am aruncat scrumierele, am aerisit, am cumpărat şi flori şi le-am pus pe mese pentru a-i primi cu drag pe nefumatorii care nu puteau să vină la noi până acuma din cauza fumului.La micul dejun am mâncat două pachete de Orbit Winter Fresh şi o cutie de Tic Tac pentru a avea o respiraţie proaspătă in timpul discutiilor spumoase pe care le-aş fi purtat cu nefumătorii.Vroiam să îi cunosc pe acesti oameni minunati care au militat pentru această lege.
Au trecut deja trei ore şi nu a venit nici unul...
Nefumătorule, dacă totuși vii şi cafeneaua e goală, nu intra în panică.Ne găsești în spatele cafenelei, stăm afară în frig şi fumăm.Acum te simți respectat, nu-i aşa?

miercuri, 16 martie 2016

Nu orice vierme e omida ...aviz taratoarelor de la RENAR

.... ce ii determina pe evaluatorii RENAR sa  duca o viata nomada, este greu de inteles.

    Partial, pentru ca nu au un loc al lor pe lumea aceasta. Familial, social, profesional---- asa ca  umbla de colo-colo, furand crampee din vietile altora.

   Un alt motiv ar fi....e ultimul lor tren, ultima sansa, de a simti ca au ajuns "cineva". Oameni, care, probabil au incercat ceva la viata lor, dar...au ratat.

   Si poate pentru ca, unii dintre ei, sunt chiar atat de decerebrati, incat chiar cred ca prin prezenta lor, imbunatatesc si aduc ordine si calitate in haosul criminal si iresponsabil al laboratoarelor conduse de niste idioti de  medici si nu de somitati intelectuale Made by RENAR (asta seamna cu absolventii Stefan Gheorghiu... si aia, erau meniti sa salveze omenirea de propria ei ignoranta).

   Altii, pentru placerea de a fi priviti cu teama. Poate chiar isi inchipuie ca sunt invidiati, cine stie?
Asa cum probabil  viermii care au devorat ramasitele lui Paul Walker (ce a mai ramas necarbonizat), si-or fi inchipuit ca lumea ii invidiaza pentru ca , dupa ce ne-a parasit pe noi toti, ei au mai putut fi in preajma lui pentru un timp. Atata tot ca, important era omul, si nu viermele. Ce face virmele,  e scarbos numai de imaginat, si deloc de invidiat.

   Viermele ramane tot vierme, aceeasi fiinta gretoasa pe care lumea o ocoleste nu de teama, ci de scarba.

  Nu orice taratoare devine fluture, acest har ramane  doar al omizilor, si nu se regaseste printre ratatii parveniti ce reprezinta RENAR-ul.

  Ca dovada ca si UE nu da doi bani pe acreditarile lor.


    Nici nu ar avea cum, avand in vedere ca RENAR a acreditat calitativ (ca sa nu spunem ca a fost mijlocul prin care s-a raspandit in tara aceasta modalitate de fraudare) aparate asa-zis REFURBISATE. Cum adica, asa-zis? Pai, refurbisate fara un nou certificat  "Marca europeana" si un nou numar de serie oficial, SRL-urile neputand  oferi asa ceva, din moment ce  erau nu aveau acceptul firmelor  producatoare ale aparatelor ca fiind reprezentanti legali si indreptatiti sa efectueze refurbisarea.
    S-au facut refurbisari "prin posta", adica, venea certificatul de refurbisare, emis de un SRL neacceptat de producatorul aparatului. Ca sa nu spun ca acele aparate figurau apoi la CAS ca fiind noi!!!! Pe scurt, un aparat vechi  de 6 ani si nici macar servisat, era trecut in documente  ca fiind nou! Iar Casa de Sanatate, trebuia sa puna la dispozitia labortorului fonduri mai mari, pentru ca, mai, aveau aparatura noua! Asta a acceptat RENAR!  (dictionar-  fonduri = banii contribuabililor)

   Cei care au spus "Stai, ca nu se poate asa!" a fost Casa Nationala de Sanatate, care a  refuzat sa isi insele contribuabili!!!!!


   Pentru cei ce nu cred, se poate lua arhiva CAS pentru a afla analizoarele refurbisate si refurbisatorii ilegali (A nu se intelege gresit! Sunt si firme acceptate pentru refurbisare. Ca asa s-au prins cei de la CAS de escrocherie).
Se verifica fisele cu  piesele utilizate la refurbisare si se verifica  facturile. Veti vedea ca firmele de service nici macar nu au cumparat atatea componente, la cate afirma ca au montat. Si nici in contabilitatea laboratoarelor  beneficiare nu se regasesc acele componente, in cazul in care cineva spune ca fiecare laborator si-a comandat propriile componente, in functie de  lista oferita de service).

  Cam asa se fac lucrurile sub umbrela RENAR! CAlitate originala, Made in Romania! Uite cum isi bat joc de noi , mai rau ca romii plecati la cersit. Ne fac de ras in fata  Europei, cu escrocheriile pe care le fac cei ce se bat cu pumnul in piept ca sunt arhanghelii calitatii romanesti!
 

duminică, 13 martie 2016

Imi place mult acest nume, Rusu Julietta

... pare ca totusi, parintii au incercat sa arate ceva. Cam ce anume? Ca sunt cititi. Ca-s mai ceva ca prostalaii din jur.

Nu le-a prea iesit.


Intamplator, acest nume nu exista. Ori e Juliet  (engleza, in limba  lui Shakespeare, ori e Giulietta, in italiana). JulietTTa, e doar o deraiere mioritica.

Unde putea ajunge fructul unor asemenea rateuri intelectuale?

Printre altele, la RENAR! Unde, asemeni parintilor, traieste cu iluzia ca a priceput ceva din medicina..sau calitate....



sâmbătă, 12 martie 2016

Cum poti fura din bugetul tarii, haituind un hipiot (aka guru Bivolaru)

         se ia una bucata individ care mai traieste cu mintea in perioada Beatles, se judeca (pe drept, aici e ok) o relatie  ce nu e admisa de lege,  agaravata si de  fundalul  obiceiurilor unei comunitati de tip hipiot (ceva gen  Woodstock, atata doar, ca dupa 40 de ani de  la acel eveniment, nuditatea in grup este prohibita) si.... il lasi sa fuga.

   Apoi, cheltui 5 milioane euro (zice lumea) pentru prinderea lui. Pe bune? Milioane de euro? Ca sa ce? Ca nu s-a facut nimic.

Niste hipioti. Dar, dupa ce vezi aceasta imagine, si ti se spune ca tipu' e, nu pedofil, ci amator de relatii cu minore (adolescente), vrei sa-l vezi in puscarie pe nenorocit....Nu-i asa?






  Dati-i doar 10% din aceasta suma oricarui recuperator din tara (da, si clanurile de camatari pot fi utile!) sau unui hacker valcean (da, si oamenii inteligenti peste medie pot fi pusi in slujba tarii, nu numai trimisi la inchisoare) si Bivolaru revenea pe plaiurile mioritice in mai lutin de o luna.



   Substratul ce-mi zgandare mie ochii, e.... cum mai poti deconta milioane de euro (ca nu sunt 5, ca poate sunt numai 2, oricum, e imens)? Si..daca il prinzi pe Guru....nu ti-e frica de ce va spune?


     Pentru ca, dragii mei, MISA are ca membrii, oameni importanti ai acestei tari. Acei oameni pe care nu-i intalnesti niciodata pe strada, pentru ca ei nu suporta "pulimea". Poate doar cu ocazia alegerilor, cand trebuie sa ne minta un pic, ca apoi sa fie investiti , tot de noi, cu toate parghiile de a ne fura. Ori, vedete de mucava, disperate de a fi "cineva" in aceasta tara, numai om normal nu.



  Asa ca, hai sa-l prindem, dar aveti grija sa nu-l prindeti, ca  nici bani nu mai  putem deconta, si, cine stie ce spune, daca isi da drumul la gura, si ajungem si noi la inchisoare, impreuna cu el!




foto:

http://www.wowbiz.ro/a-saracit-bivolaru-misa-sta-pe-un-butoi-de-pulbere-yoghinii--obligati-sa-plateasca-multi-bani-pentru-a-intra-in-spirala-de-la-costinesti_117563.html